Légiós-szemle: Balogh újra játszott, Bíró megszerezte első felnőtt gólját

Ebben a rovatunkban minden héten beszámolunk - a lehető legbővebben - a külföldön játszó magyar légiósok teljesítményéről. Cikkeink folyamatosan frissülnek! 

 

9741488823900.jpg

Bíró Bence megszerezte első felnőtt gólját Portugáliában (Vitória Sport Clube)

 

 

FEBRUÁR 17.

AUSZTRIA, BUNDESLIGA
23. FORDULÓ
Rapid Wien–Sturm Graz 1-1
Rapid Wien: Szántó Tamás a kispadon kezdte a mérkőzést. Az 55. percben jött el a magyar középpályás ideje, amikor pályára küldte edzője. A beállítása lendített a csapaton, sőt egy ízben a kapufát is sikerült eltalálnia. A pályán töltött 40 perc során a védekezésből is kivette a részét, három szerelést is bemutatott, ami holtversenyben a legjobb mutató a hazai játékosok közül.

Mattersburg–Austria Wien 2-1
Mattersburg: Varga Barnabás nem került be a keretbe.

CIPRUS, FIRST DIVISION
25. FORDULÓ
APOEL–Omonia Nicosia 2-1
APOEL: Sallai Roland szokás szerint a kezdőcsapatban kapott helyet,  a 66. percben azonban lecserélte edzője. A 34. percben egy sárga lappal iratkozott fel a jegyzőkönyvbe. 

IZRAEL, LIGAT HA'AL

23. FORDULÓ
Hapoel Beer-Seva–Maccabi Peta-Tikva 3-0
Hapoel: Korhut Mihály sérülés miatt nem volt a keretben. 

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
23. FORDULÓ

Schalke–Hoffenheim 2:1
Hoffenheim: Szalai Ádám kezdőként végigjátszotta a mérkőzést. A Hoffenheim támadójátéka teljesen veszélytelen volt az első félidőben. A második játékrészben kezdtek felébredni a vendégek, de nem sikerült pontot menteniük. Szalai inkább melós volt ezen a meccsen, mint gólfelelős, bár egy komoly lehetősége így is akadt, ám ígéretes lövése egy védőről szögletre pattant. 

BUNDESLIGA 2.
23. FORDULÓ

Düsseldorf–Greuther Fürth 1–1
Fürth: 
Megyeri Balázs sérült, Pintér Ádám felépült, de még nem került keretbe.

OLASZORSZÁG, SERIE B
26. FORDULÓ

Perugia–Palermo 1-0
Palermo: Balogh Norbert augusztus óta először léphetett pályára a Palermo színeiben. A magyar támadó a 84. percben állt be csereként. Nagyon látszott rajta a meccshiány,bizonytalan volt, alig-alig akadt jó megoldása. A félpályánál elkövetett faultja után egy gyors szabadrúgásból szerezte a Perugia a győztes gólt a 92. percben. 

PORTUGÁLIA, SEGUNDA LIGA
25. FORDULÓ

Academica–Vitória Guimaraes B 1-2
Guimaraes B: Bíró Bencét a 46. percben küldte be az edzője, amikor a csapat 1-0-ás hátrányban volt. És milyen jól tette! Bíró egy perccel később megszerezte a vendégek egyenlítő gólját. Ez volt a 19 éves támadó első gólja a portugál másodosztályban.

A gól (1:38-től):

 

SPANYOLORSZÁG, SEGUNDA DIVISIÓN

27. FORDULÓ
Real Oviedo–Albacete 0:0
Real Oviedo: Hidi Patrik hosszú sérülése után először volt a kezdőcsapat tagja, majd egészen a 83. percig a pályán is lehetett. Csapata egyik legjobbja volt, amit az is bizonyít, hogy a hazaiak közül a második legtöbb párharcba ment bele, és az egész mezőnyből a legjobb százalékkal nyerte meg azokat. (16/13) Ami még érdekes, hogy a mezőny legtöbb szerelését (4) is ő mutatta be. Az 55. percben begyűjtött egy sárga lapot. Csapata jelenleg a 3. helyen áll, de mindössze két pontra van a biztos feljutást jelentő 2. helytől.

SVÁJC, SUPER LEAGUE
22. FORDULÓ
 
Lugano–Grasshoppers 1-0
Lugano: Vécsei Bálint a 69. percben állt be a hazai csapatba 1-0-ás állásnál. A Grasshoppers teljesen veszélytelenül játszott a második félidőben, sőt a tudósítások szerint Vécsei állt a legközelebb a mérkőzés második találatához, de a 86. percben nagy helyzetben a kapusba lőtte a labdát.

TÖRÖKORSZÁG, TFF 1. LIG
22. FORDULÓ

Manisaspor–Adanaspor 1–2
Adanaspor: Koman Vladimir végigjátszotta a találkozót. Érdekesség, hogy ez volt a 46. mérkőzése a török csapatban, ez pedig azt jelenti, hogy pályafutása során jelenlegi klubjában lépett a legtöbbször pályára. (A Sampdoriában 45 alkalommal szerepelt)

USA, MOBILE MINI SUN CUP
Phoenix Rising–Sporting Kansas City 1-2
SKC: Sallói Dániel 46 percet töltött a pályán kezdőként. A jelentések szerint nagyon aktív volt az első félidőben, több lehetősége is akadt. Végül a 30. percben jött el ő pillanata, amikor egy remek támadás során, közelről a hálóba belsőzte a labdát.

A gól:

 

FEBRUÁR  18.

AUSZTRIA, BUNDESLIGA
23. FORDULÓ
Salzburg–St. Pölten
Salzburg: Szoboszlai Dominik nem került be a keretbe.

DÁNIA, SUPERLIGA
21. FORDULÓ
FC Midtjylland–FC Köbenhavn
Midtjylland: Korcsmár Zsolt végigjátszotta a mérkőzést. A 28. percben csapata első góljánál ő kanalazta vissza a labdát középre, amelyből Ogochukwu be is talált, így egy gólpasszt feljegyezhetett. 

A gólpassz:

 

HORVÁTORSZÁG, 1. HNL
22. FORDULÓ

Dinamo Zagreb–Hajduk Split 0-1
Hajduk Split: Futács Márkó a sérülése után még nem került be a keretbe, Gyurcsó Ádám nem lépett pályára a mérkőzésen.

OLASZORSZÁG, SERIE A
25. FORDULÓ

Bologna–Sassuolo 2-1
Bologna: Nagy Ádám a kispadon kezdte, és ott is fejezte be a mérkőzést.

PORTUGÁLIA, SEGUNDA LIGA
25. FORDULÓ

Real SC–Benfica B 5-1
Benfica B: Csoboth Kevin 
nem került be a keretbe.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
20. FORDULÓ
Michalovce–Slovan Bratislava 1-1
Slovan: Holman Dávid végigjátszotta az összecsapást. Ő gyűjtötte be a mérkőzés egyetlen sárga lapját.


Senica–DAC 0-2
DAC: Kalmár Zsolt kezdőként 83 percet töltött a pályán. Nagyon aktív volt, több lehetősége is akadt a mérkőzés során. A 66. percben ő szerezte az mérkőzés első gólját, amikor a tizenhatos sarkáról helyezett a hosszú sarokba. A jegyzőkönyvbe egy sárga lappal is feliratkozott.  Mervó Bence, Vida Kristopher mindketten a kispadon kezdték, és ott is fejezték be a mérkőzést.

A gól (2:58-tól):

 

UKRAJNA, PREMJER-LIGA
20. FORDULÓ

Dinamo Kijev–Olimpik Doneck 1-0
Dinamo Kijev: Kádár Tamás a 26. percben egy sárga lappal jelentkezett. A mérkőzést végigjátszotta. Érdekesség, hogy Kádár 19/17 bajnokin lépett pályára a szezon során, amivel ő a legtöbb időt pályán töltő Dinamo-játékos az idényben. 

USA, MOBILE MINI SUN CUP
New England Revolution–San Antonio 3-3
New England Revolution: Németh Krisztián nem kapott lehetőséget a mérkőzésen.