Ki is a király?

Lebron James tizenötödik szezonját kezdte meg idén az NBA-ben és a korszakos zsenit, már mindenki legalább a valaha volt legjobb három kosárlabdázó közé sorolja. Van viszont egy újonc, akit rendre összehasonlítanak vele, mégpedig Ben Simmonst.

Már James barátja és egyben csapattársa, Dwayne Wade is párhuzamot vont a két kosárlabdázó között, viszont James nem szeretné ha folyton összehasonlítgatnák az ausztrál Simmonsszal. Az éjszaka folyamán egymásnak feszülhettek a pályán, hiszen a Cleveland a Philadelphiához látogatott:

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 91 - 113

Lebron nem bízta a véletlenre a dolgokat. Csapata legjobbja volt támadásban és a védekezés is nagyon ült ma a Cavs-nél. James végül dupla-duplát szállított (30 pont, 14 lepattanó, 6 gólpassz) a három fő statisztikában a csapata élén végzett és megmutatta a philadelphiai közönségnek, hogy még az eredeti Lebron a király.

Ben Simmons viszont rossz meccset fogott ki, köszönhetően annak, hogy Jae Crowder fogta a találkozó folyamán, aki elég jó védő hírében áll, ráadásul Simmons a negyedik negyedben meg is sérült. 

A Cavs szinte végigvezetve, könnyedén nyerte a találkozót és ezzel James talán elcsendesítette a médiát, hogy még korai lenne hozzáhasonlítgatni bárkit is a mezőnyből.



Rendkívül jó napja volt a Clevelandnek, hiszen a már három éve legnagyobb ellenség Warriors is kikapott nyugaton, valamint az idén Kyrie Irvinggel megtáltosodó Boston is elbukott:

Golden State Warriors - Sacramento Kings 106 - 110

Nehéz úgy nyerni, hogy a két legjobb játékosod nélkülözni kell, de ha egy csapat képes lehet erre, akkor az pont a Golden State. Most nem jött össze Kevin Durant és Steph Curry hiányában győzelmet aratni, pedig közel voltak hozzá.

Úgy viszont szinte lehetetlen, ha a harmadik és negyedik számú játékosod pocsékul játszik. Klay Thompson és Draymond Green is rossz hatékonysággal dobott éjjel és hiába voltak még így is partiban a hat darab 10 pont fölött dobó sacramentóit nem bírták már tartani. Willie Cauley-Stein a padról beszállva volt a Kings legeredményesebb játékosa (19 pont) és emellé még szerzett 8 lepattanót és 6 asszisztot is.

Boston Celtilcs - Detroit Pistons 108 - 118

Tobias Harris és Andre Drummond vezérletével lejátszotta a Celticset a Pistons ezzel tovább erősítve helyüket a keleti konferencia élmezőnyében. Jelenleg a második helyen állnak, pont a Celtics mögött és a Cleveland előtt.

Harris 31 ponttal végzett a mérkőzésen, de az igazán kiemelendő statisztikát Drummond szállítja, aki 26 pontja mellett 22 lepattanót halászott le. Nem mehetünk el amellett sem, hogy Reggie Jackson a Detroit irányítója 70%-os hatékonysággal dobott, amitől csak egy kevéssel maradt el Harris (68%).

A Boston oldalán már nem ültek annyira a dobások és most Irving se tudott segíteni, aki kifejezetten rosszul használta ki a dobáslehetőségeit. Ez most becsúszott a Celticsnek, de ennek ellenére még vezetik a konferenciát és a ligát is, de egyre jobban oda kell figyelniük, mert kapaszkodik a Pistons és a Cavs is.