10 ok, amiért imádtuk a FIFA 98-at

Tegye fel a kezét, aki emlékszik még a FIFA 98-ra. Ha te is játszottál vele, akkor bizonyára téged is elkap a nosztalgia ezt a cikket olvasva. Összeszedtünk tíz olyan sajátosságot, ami igazán különlegessé tette a játékot. 

 

fifa-98-soundtrack.jpg

 

 

 1. Az intro

Woohoo! Ha valaha játszottál ezzel a játékkal, akkor ezerkétszáz százalék, hogy ismered Blur Song 2 rockhimnuszát. Persze, névről nem csekély esély van rá, de ahogy meghallod, fogod tudni, hogy miről van szó. 

 

2. A teremfoci mód

Az a bizonyos teremfoci-mód... A FIFA 98 sokak számára arról maradt a legemlékezetesebb, hogy volt lehetőségünk kispályán 5v5-ben játszani. Rengeteg gólt lehetett így lőni közelről-távolról, igazi csemege volt egy-egy ilyen mérkőzés. Elférne a mai FIFA-ban is, nemde?

 

3. A zenék

A FIFA 98' volt az első olyan a játék evolúciója során, amelyben licenszelt zenéket hallhattunk. A késő 90'-es divat a techno volt, így a játékban is főleg ez a műfaj dominált. Ennek a FIFA-nagykövete pedig a The Crystal Method volt. 

 

4. A World Cup Mód

rtwc.jpg

Bármelyik csapattal elkezdhettünk World Cup Módot játszani. A világ összes válogatottja benne volt a játékban, amelyik elindult az 1998-as világbajnoki selejtezőkön, ez pedig 174 nemzetet jelent. Ha akartunk, lehettünk San Marinóval, de akár Vanuatuval is megnyerhettük a hőn áhított világbajnoki trófeát...

 

5. A grafika

010.jpg

Bár a mai játékokhoz képest nagyon kezdetlegesnek tűnik, ám abban az időben kiemelkedőnek számított a játék grafikája. A nagyobb nevű játékosokat (úgy mint most) külön-külön képek alapján lemodellezték, így ha minimális módon is, de egyedi kinézettel rendelkeztek. 

 

6. Az a bizonyos túlméretezett labda...

massiveball.jpg

A labda aránytalanul nagy volt a játékosokhoz képest. Ha jobban megnézzük, kb. háromszor akkora, mint a játékosok feje. 

 

7. A játékosok, mezek személyre szabása

maxresdefault_5.jpg

Órákig képes volt eltökölni az ember azzal, hogy arcokat, mezeket, logókat szerkesszen, sőt saját csapatot is lehetett kreálni. Tengernyi lehetőség volt arra, hogy hogyan lehetne minél jobban személyre szabottá tenni a játékot. 

 

8. A "nagy nyíl"

ezgif_com-resize.gif

A nagy nyíl minden szabadrúgásnál, kirúgásnál, szögletnél, büntetőnél előjött, amely segített minél pontosabban elvégezni a pontrúgásokat. Ennek segítségével akár szögletből is becsavarhattuk a labdát. 

 

9. Az a bizonyos "100 gól-bug"

Az a bizonyos 100 gólos hiba... Akármikor elértük teremfoci módban a 100 gólos határt, mindig lenullázódott a számláló. Kicsit igazságtalan, nem?

 

10. Szegény kapus...

maxresdefault_6.jpg

Simán felrúghattuk a kapust, miközben a kezében fogta a labdát. Természetesen piros lap járt cserébe, de megérte...

 

Te is várod már a világbajnokságot? Ha igen, akkor kattints a képre és csatlakozz a VB-specifikus csoportunkhoz!

vbcsoport.jpg

 

Forrás: https://www.balls.ie/football/14-reasons-why-fifa-98-rtwc-was-the-best-game-ever-133868