Bellator 196 Budapest – Beharangozó

A tavalyi nagy sikerű MMA és kick-box gála után, április 6-án újra Budapestre látogat a világ egyik legnagyobb MMA szervezete, ráadásul nem is akármilyen nevekkel! A mix gálán összesen 14 mérkőzést rendeznek, hatot MMA, nyolcat pedig K-1 szabályrendszerben. Élőben láthatjuk majd a sportágak nagy neveit, legendáit, valamint szoríthatunk hazánk fiaiért és lányaiért a BOK csarnokban. Második cikkünkben az MMA meccseket vesszük szemügyre!

Bellator 196

ifj. Növényi Norbert vs. Mehmet Yüksel

Mindössze egyetlen ültető mérkőzést rendeznek a gálán, azonban a ketrecbe lépő ifj. Növényi Norbert remek lehetőséget kap, hogy hazai közönség előtt törjön ki édesapja árnyékából. (Növényi Norbert 1980-ban, Moszkvában lett olimpiai bajnok kötöttfogású birkózásban.) Norbi Angliában készül a megmérettetésre, amely – győzelem esetén – akár egy többmeccses szerződést is eredményezhet az eddigi két meccsén veretlen ifjú titánnak. Ellenfele török származású és eddig összesen öt (2-3) MMA mérkőzése volt, ami elég megdöbbentő annak fényében, hogy már 38 éves. Reméljük, a középsúlyban szereplő magyar harcos sikerrel veszi az akadályt és a jövőben több Bellator gálán is láthatjuk majd.

 

Ed Ruth vs. Ion Pascu

Az ötmeccses főkártya első összecsapásán a szervezet egyik „saját” bunyósa gyűjthet be egy újabb skalpot, hogy eddigi hibátlan mérlegét megőrizze. A remek birkózó alapokkal rendelkező Ed „Easy” Ruth eddig csak a Bellator égisze alatt bunyózott, mérlege igencsak impozáns: négy meccsből négyet nyert, kivétel nélkül kiütéssel. Ion Pascu régi motoros a ketrecharc világában, több szervezetnél is megfordult már, az lesz a bemutatkozó mérkőzése a promóciónál. Az SBG Ireland csapatában (igen, ez Conor McGregor klubja is) készülő harcos legutóbbi két meccsén győzedelmeskedett, összesített mérlege pedig: 17-7.

 

Brian Moore vs. Giorgio Belsanti

Ha már az előbb szóba került a mindenki által ismert „Mystic Mac”, következzen most egy honfitársa Brian Moore. Az ír fiú szintén az SBG Ireland versenyzője és már tavaly is tiszteletét tette nálunk egy kiütéses győzelemmel. Az eltelt évben azonban csak egy vereséget gyűjtött be a feltörekvő harcos A.J. McKee ellen, jelenlegi mérlege így: 10-6. Kérdés vajon kik kísérik el a meccsre Moore-t? Nem kizárt, hogy Conor McGregor is ellátogat Budapestre. Az olasz Belsanti ugyanannyi vereséggel rendelkezik, mint leendő ellenfele, azonban neki csak hét győzelmet sikerült összegyűjteni, így könnyen kijelenthetjük, hogy teljesítménye elég hullámzó. A két európai harcos pehelysúlyban csap össze a BOK csarnokban.

 

Denise Kielholtz vs. Lena Ovchynnikova

Egyetlen női meccset rendeznek csak MMA szabályrendszerben, ám a harcoló felek szépsége láttán megbocsájtunk a meccsszervezőknek. Ovchynnikova-t már tavaly is láthattuk Magyarországon, akkor az est egyik leglátványosabb és legfordulatosabb meccsén diadalmaskodott kiütéssel. Az ukrán lány azóta csak egyszer harcolt, de sajnálatos módon nem sikerült nyernie. Kielholtz Hollandiából érkezik, kick-boxos alapokkal rendelkezik, azonban a ketrecben ez lesz mindössze a harmadik meccse… eddigi mérlege: 1-1.

 

Borics Ádám vs. Teodor Nikolov

Az est előmeccsén végre újra egy magyar srácnak szurkolhatunk, nem is akárkinek: a magyar MMA egyik legnagyobb reménysége, a veretlen Borics Ádám élvezheti majd a hazai pálya előnyét. A „Kölyök” eddigi hat meccsén nem talált legyőzőre, talán éppen ezért hoztak neki egy olyan ellenfelet, aki komoly kihívást jelent. Nikolov eddig mérlege impozáns: 11-1, arról már nem is beszélve, hogy minden meccsét idő előtt fejezte be (8 submission, 3 KO)! Az orosz harcos kicsivel több, mint egy héttel a gála előtt ugrott be, miután előbb James Gallagher, majd Manuel Gaxhja is visszalépett sérülés miatt.

Arról, hogy Ádám hol készült a meccsre, mit gondol ellenfeléről, valamint, hogy mit hozhat számára a jövő, a vele készült interjúban olvashattok:

http://sport55.blog.hu/2018/04/02/interju_borics_the_kid_adam

 

Benson Henderson vs. Roger Huerta

Elérkeztünk a mix gála csúcspontjához, az MMA főmérkőzéshez (eredetileg ez a Borics vs. Gallaher lett volna – a szerk.), amelyen két veterán harcos csap össze. „El Matador”, azaz Roger Huerta rengeteg szervezetnél megfordult már, többek közt a UFC-nél is, ahol olyan nevekkel bunyózott, mint Clay Guida vagy Kenny Florian. Legutóbbi két meccsén győzelmet aratott, mérlege:24-9-1. Benson Henderson neve sokaknak ismerős lehet, hiszen „Smooth” a UFC könnyűsúlyú bajnoka is volt, valamint ő volt az elszenvedője Anthony Pettis – minden összefoglalóban szereplő – „Showtime kick-jének”. Miután a Bellator kedvéért elhagyta a UFC-t , Henderson elindult a lejtőn… a szervezetnél vívott négy meccséből mindössze egyet sikerült megnyernie. Reméljük a fogpiszkálók királyának sikerül visszatérni a győzelemhez vezető útra és egy látványos összecsapásnak lehetünk szemtanúi.

Ti melyik meccset várjátok a legjobban?

 

Képek: bellator.com; totaldamage.hu