Újra Budapesten a Bellator Kickboxing!

A tavalyi nagy sikerű MMA és kick-box gála után, április 6-án újra Budapestre látogat a világ egyik legnagyobb MMA szervezete, ráadásul nem is akármilyen nevekkel! A mix gálán összesen 14 mérkőzést rendeznek, hatot MMA, nyolcat pedig K-1 szabályrendszerben. Élőben láthatjuk majd a sportágak nagy neveit, legendáit, valamint szoríthatunk hazánk fiaiért és lányaiért a BOK csarnokban. Nézzük először a kick-box párosításokat!

Bellator Kickboxing 9 

A tavalyihoz hasonlóan, idén is a ringben kezdődnek a küzdelmek, rögtön magyar harcosoknak szurkolhatunk, az esemény ugyanis egy Magyarország vs. Olaszország minitornával indul. A minitorna 3 meccsből áll, a magyar színeket a hatszoros K1-világbajnok Habash Antoine, a kempo Európa-bajnok Pokorni Ádám, valamint a tavalyi gálán is résztvevő, thai-boksz Európa- és világbajnok Győrfi Csaba képviselik.

A három meccs után ismét hazai versenyző lép a szorítóba, ezúttal egy hölgy: Rákóczi Renáta. Ellenfele a bokszoló alapokkal rendelkező török származású Sabriye Sengul lesz. 

Egy igazi thai-boksz ikon John Wayne Parr is ellátogat Budapestre. A 41 éves ausztrál harcos tízszeres(!) thai-boksz világbajnok, ha pedig győz a francia Joao Laigneau ellen is, akkor már a századik(!) győzelmét ünnepelheti ebben a szabályrendszerben. Bár a visszavonulást fontolgatja, a legenda az utóbbi hat meccsét egytől-egyig megnyerte, kettőt közülük kiütéssel.

A tavalyi gála közönsége egyszer már láthatta mire képes Jorina Baars. A holland hölgy ellentmondást nem tűrően mészárolta le akkori ellenfelét és azóta sem talált legyőzőre, mérlege: 44-0-3. Mostani ellenfele a 7-1-es mérleggel rendelkező francia Julie Burton sem számíthat sok jóra attól a harcostól, aki még a világ legjobb női MMA harcosát Cris Cyborg-ot is legyőzte a ringben.

A K-1 rajongóinak nagy örömére Alexey Ignashov Budapesten tér vissza, közel három év kihagyás után. A „Vörös Skorpió” kétszeres K-1 világbajnok, a kick-box aranykorának egyik nagy alakja. Ellenfele a tapasztalt Dzevad Poturak lesz, akit egyszer már sikerült legyőznie, ám vitatható pontozással. Ez a tény teszi igazán érdekessé a két nagyöreg közötti visszavágót.

A főmeccsen egy újabb ismerős arccal találkozhatunk, róla azonban sajnos nincsenek jó emlékei a magyar szurkolóknak. Raymond Daniels-ről van szó, aki tavalyelőtt Benedek Zsoltot, tavaly pedig Győrfi Csabát győzte le Budapesten. Az egykori taekwondo világbajnok Daniels a világ egyik leglátványosabb harcosa, elképesztő mozgáskultúrával és rúgásokkal, valamint rengeteg kiütéssel. „The Real Deal” jelenleg a szervezet váltósúlyú övét birtokolja, így a kick-box gála fő attrakciója egyben egy címmérkőzés is! A kihívó a francia Djibril Ehouo, aki K-1 és thai-boksz szabályrendszerben is rendelkezik győzelmekkel, valamint hazájának thai-boksz bajnoka is volt. A látványos összecsapás – már csak Daniels személye miatt is – garantált.

Ti melyik legenda meccsét várjátok a legjobban, valamint kiknek szurkoltok a magyarok mellett? 

Kép: bellator.com