Nagy játékosmozgás a Premier Leaugben

Az átigazolási időszakok a futball világ egyik, ha nem a legjobban várt és legizgalmasabb eseményei közé tartoznak. A Sport 55-tel végig nézzük a Barclays Premier Leauge legmeglepőbb és legjelentősebb játékosmozgásait.

 

 Arsene Wenger feltörte a malacperselyt, míg a Chelsea továbbra is lázasan próbálja betölteni a Diego Costa által hagyott űrt. Az Alexis Sanches dráma is a végéhez ért, míg Phil Coutinhoz már lassan két hónapja a Barcelonában passzolgat.

 

Arsenal:

Az „Ágyúsoknál” történt a legnagyobb mozgás az átigazolási időszak folyamán. Világos volt, hogy megoldást kell találni az Alexis Sanchez körül történő problémára, ami végül abban nyilvánult meg, hogy egy az egyben elcserélték a Manchester Unitedben mellőzött Henrikh Mkhitaryanra. Az Arsenal megvált még továbbá az egyik legrégebbi játékosától, Theo Walcottól (£20,25M), valamint a Gabrielt és Francis Coquelint (£12,6M) is Valenciába postázta. Wenger az időszak utolsó napjára hagyta a csattanót, érkezett ugyanis £57,38M ellenében a Borussia Dortmundtól Pierre-Emerick Aubameyang. Ehhez azonban el kellett köszönniük a közel 6 éve ott játszó Olivier Giroudtól (£15,3M), aki a Chelsea csapatában folytatja pályafutását.

21751814_10155458323762746_8342412491620157728_n.png

 

Chelsea:

A Chlesea megszerezte az Everton csapatától a fiatal tehetséget, Ross Barkleyt (£15,21M), valamint a védelmet is megerősítette a Roma-tól érkező Emerson Palmierivel (£18M). A távozók közt egyetlen nagyobb nevet találhatunk, a spanyol Diego Costa visszatért korábbi sikereinek színhelyére, az Atletico Madridba. Érkezett a csapathoz London másik feléből Olivier Giroud.

Everton:

Továbbra is folytatódik a küzdelem Lukaku utódjának megtalálásáért, ennek érdekében hozták el a Besiktas csapatából Cenk Tosunt (£19,8M), valamint érkezett a már feljebb említett Theo Walcott. A csapattól távozott Ross Barkley.

Liverpool:

A „Vörösöknek” sikerült egy nagyobb összegre szert tenni Philippe Coutinho eladásával, amit Klopp részben a néha gyengélkedő védelem megerősítésre fordított, ezért igazolták le £70,92M ellenében Virgil Van Dyckot a Southampton csapatától. Azonban a Liverpool nem számít a szezon hátralévő részében sérülékeny csatárára, ezért Daniel Sturridgeot a West Bromhoz küldték kölcsönbe. 

Manchester City:

A cél itt is a védelem megerősítése volt, sikerült megszerezni Aymeric Laporteot (£58,5M) az Atletic Bilbaotól.

laporte_signing_pic.jpg

Manchester United:

Az Alexis Sanchez – Henrikh Mkhitaryan cserén kívül nem folytattak semmilyen komolyabb transzfert a „Vörös Ördögök”. 

Watford:

Sikerült kölcsönbe a szezon végig megszerezni a Barcelonától az örök ígéretnek számító, de Katalóniában mellőzött Gerald Deulofeut

Tottenham Hotspur:

Az időszak utolsó napján sikerült megszerezniük a Paris SG-ben kevés lehetőséget kapó Lucas Mourát £25,56M ellenértékben.

0lucasmoura3101.jpg