Mi lesz veled Lonzo Ball?

Lonzo, aki egyike a három Ball gyereknek, a UCLA-nél töltött egy év után hatalmas ígéretnek és névnek számított a 2017-es NBA drafton. Kevés ember érkezését várták ennyire a ligában, mint az övét. Óriási elvárások voltak vele szemben, ami részben az apjának, Lavarnak volt köszönhető.

Lavar gyakorlatilag folyamatos szereplésével és emlékezetes felszólalásaival egy percre se vette el a reflektorfényt Lonzoról. Az apuka sose riadt vissza a meredek gondolatoktól, mint például ő bármikor legyőzné Michael Jordant egy az egy elleni kosárlabdában, vagy éppen egy olyan interview-val kavarta fel az állóvizet ahol kijelentette, hogy ő már most tudja, hogy Lonzo jobb lesz, mint Stephen Curry valaha is volt.la-var-ball-2-1024x544.jpg

A család nem csak a médiában való szerepléssel, hanem az általuk kialakított brand-el is felhívta magára a figyelmet. Köztudott, hogy Lavar az édesapa zseniálisan észrevette a piaci rést, hogy három fiából Lonzoból, Geloból és Meloból többet is ki lehet hozni, mint szimpla kosárlabdát. Így alakult meg a három Ball gyerek mintájára a BBB, ami Big Baller Brand-et jelent. Itt bármilyen kosárlabdával kapcsolatos termék beszerezhető, természetesen a logóval ellátva és persze aranyáron. Lonzo már úgy került be a ligába, hogy volt saját márkájú cipője a Z02, amit nem kevesebb mint 500$-ért lehet megvásárolni. Csak ,hogy legyen összehasonlítási alapunk: az árából két Jordan cipő is bőven kijön.

bigballerbrand.jpg

És akkor ugorjunk a jelenbe. Eljött a draft és Lonzo a Lakershez került. (1.kör 2. választott).  Következett a Summer Leauge (ez egy nyári liga, ahol az újoncok még picit felvehetik a liga ritmusát a bajnokság kezdete előtt) és minden ígéretesnek tűnt. A Lakers fiókcsapata megnyerte az egész tornát és Lonzo lett a legértékesebb játékos (MVP).

lonzo_1ugjq8adx48511qznw0jzuemcu.jpg

Ami viszont ezután jött, már kevésbé volt ígéretes. Rosszul kezdett szezon és borzasztó meccsek sorozata. Habár Lonzo irányító létére nagy számban szedte a lepattanót és a gólpasszokkal se maradt adós, a dobás egyáltalán nem ment neki. Tovább nehezítette a dolgát, hogy sokan beleálltak és már egyből bustnak (rossz draftválasztásnak) titulálták. Később jöttek jobb meccsek, mint például egy 29 pontos karriercsúcs a Suns ellen, de aztán jött még egy hullámvölgy. Egyszerűen nem tudott konzisztensen jó teljesítmény nyújtani. Habár sokan támadják, a vezetőség teljes mellszélességgel mellette áll és olyan sztárok is kiálltak mellette, mint Stephen Curry vagy éppen Lebron James. Sőt Lebronnal még volt egy elég bizalmas beszélgetés is a Lakers-Cavs meccs után, amiből a legreménykedőbb Lakers-fanok arra következtetnek, hogy James új állomása Los Angeles lesz.

drdtlemu8aaeatd.jpg

Az utóbbi időben javult az eddig elég gyenge dobószázalék (41% decemberben), és úgy néz ki kezdi megtalálni a helyét a ligában. Ami biztos, hogy habár a dobással vannak problémái, de hihetetlen játékintelligenciával megáldott játékosról beszélünk, akinek érzésem szerint még kell idő, hogy felvegye a liga ritmusát és beleszokjon az NBA-be, de minden kiderül majd a jövőben. Az biztos, hogy a Lakersnél szeretik és megbíznak benne.636441460805723013-usatsi-10358632.jpg

Címkék: nba lakers lonzo