Mi lesz veled Kansas?

Túlvagyunk az NFL 12. fordulóján is, ahol találkoztak csoportelsők és rájátszásért hajtó csapatok is, valamint a liga egyik szörnye ismét megmutatta karmait.

Kansas City Chiefs - Buffalo Bills 10 - 16

Már a mérkőzés előtt rebesgették, hogy lehet nem Alex Smith fog kezdeni a Kansas irányítói posztján, mivel a csapat az utolsó öt meccséből négyen elvérzett. Mégis ő kezdett és újfent kudarcot vallottak. Pedig még azt se lehetett mondani, hogy a Bills lejátszotta volna őket a pályáról, egyszerűen csak leolvadt a kansasi offense. Az üstökösként berobbanó Kareem Hunt is hetek óta nem találja a formáját, így pedig nehéz lesz, ha a futás és a passzjáték se megy.

Pedig milyen szépen kezdték a szezont, igazából még annak köszönhetik, hogy versenyben vannak. 5-0-val álltak és most ott tart a Chiefs, hogy izgulnia kell majd, hiszen kapaszkodik rájuk a Chargers és a Raiders. Huntnak és a Kansasnek és ébrednie kell, ha nem akarnak lecsúszni a januári meccsekről.

A Bills elleni vereség után ismét előkerült a kérdés, hogy akkor a jövőhéten már Patrick Mahomes, az újonc irányító kezd-e? Ám Andy Ried a Kansas főedzője ezt kizárta.

A Buffalonál jól reagáltak a múltheti fiaskó után. Hiba volt kezdőbe rakni Petermant, ezt már tudja a Bills edzői stábja is, úgyhogy most újfent megszavazták Tyrod Taylornak a bizalmat. Ő pedig hozott egy nyögvenyelős nem túl szép mérkőzésen egy győzelmet. De ezzel a győzelemmel a Buffalo ott van a playoff küszöbén.

LA Rams - New Orelans Saints 26 - 20

A Saints zseniális futórpárosa is kevés volt most a Rams ellen, de még mindig jól állnak. 8-3-mal vezetik a csoportot a Carolina és az Atlanta előtt. Egyelőre ez az a divízió, ahonnan úgy fest három együttes is bejuthat a playoffba.

Drew Brees (a Saints irányítója) egyébként 246 yarddal és egy TD passzal segítette csapatát, de az igazi nagyágyú az újonc Alvin Kamara volt, aki jogosan pályázik már az év újonca díjra. Kamara végül 87 futott és 101 elkapott yarddal fejezte be a meccset két TD kíséretében, de hiába a rookie fenomenális játéka a Saints védelmének nem volt ellenszere Jared Goffra, a hazaiak irányítójára.

Goff 354 passzolt yarddal és két touchdown átadással zárta a találkozót. A másodéves irányító pedig rég látott magasságokba vezérli csapatát, hiszen a Rams már 8-3-mal áll, akárcsak a Saints. Próbálnának ellépni a Seattle-től, akik egyelőre 7-4-es mérleggel nem rájátszás résztvevők.

Atlanta Falcons - Tampa Bay Buccanneers 34 - 20

Felébredt a szörny! Julio Jones-ról az Atlanta sztárelkapójáról szólt ez a mérkőzés, akit egyszerűen lehetetlen volt tartani a mérkőzés folyamán. Jones 268 totál yardot és két elkapott TD-t jegyezhetett vasárnap. Ezzel a meccsel, ő az egyedüli, aki karrierje során 250 elkapott yard fölé jut már harmadszorra. Sőt a jelenleg aktív játékosokat elég könnyű lenne összeszámolni, akik ezt elérték: Antonio Brown, Josh Gordon, JULIO JONES, JULIO JONES, JULIO JONES.

Az Atlanta egy ilyen szörnnyel a birtokában könnyedén húzta be a találkozót, bár azért volt egy szegmense a játéknak, ahol zárkózni kezdett a Buccanneers, de aztán helyretették a dolgokat Matt Ryanék és tapadnak a New Orleans - Carolina párosra, hiszen a tavalyi Super Bowlba jutás után, nagy blama lenne, ha nem kerülnének playoffba.