Öt név, akit te is elfogadnál

Lassan már nincs érinthetetlen sportoló a világon és ez igaz a profi labdarúgókra is. Hiába van szerződése egy játékosnak vagy akár egy edzőnek ma már ez semmit sem jelent. Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci.

 

alomcsapat_960px.jpg

 

Mez, szurkolók, klub iránti hűség, tisztelet ezek azok, amik elfogytak a pályáról. Nehéz megemlíteni a mai modern labdarúgásból, olyan játékost, aki profi karrierje óta csak egy csapat mezét viseli. Ma már az is nagy szónak számít, ha valaki szerződést hosszabbít az adott klubjával, különösen, ha nemzetközileg elismert játékosról van szó.  Nehéz megemlíteni ilyen top bajnokságot, de azért akad még ilyen név.
Talán a világ legjobb játékosa Messi, aki nem kerülhet fel az ötös listára, mivel ő a napokban írta alá új szerződését az FC Barcelona csapatával, viszont vannak, akik felférnek.

Mesut Özil jelenleg még az Arsenal csapatában a Premier League-ben játszik, viszont az ő szerződése nyáron lejár a londoni ágyúsoknál és szabadon igazolható lesz, amennyiben télen nem értékesítik. A német sztárt egykori riválisa az FC Barcelona és egykori trénere a most a Manchester United gárdáját irányító José Mourinho is elcsábítaná.
Mellette klubtársa Alexis Sánchez is úgy néz ki, hogy búcsút int Arséne Wengernek és még télen tovább áll. Iránta a Paris Saint-Germain érdeklődik leginkább de a Real Madrid is soraiban tudná a chilei szélső támadót.

 

ozil.jpg

 

Németországban és azon belül a rekord bajnoknál is lehetnek nyáron vagy már télen komoly távozók. Ugyanis az FC Bayern München még nem jelezte hosszabbítási szándékát, két már-már legendásnak mondható játékosának. Franck Ribérynek és Arjen Robbennek is csak 2018.06-30-ig szól a kontraktusa. Mindketten már meghaladták a harmincadik életévüket és ki tudja, szeretnék-e még őket a csapat soraiban tudni, ugyanis fizetési igényük még most sem kevés.

Olaszországban pedig újra szomorú lehet Giorgio Chiellini amennyiben még a tél előtt nem értesítik őt egy új szerződési ajánlatról. Mert akkor a kiváló védő nemcsak az utolsó Világbajnokságáról maradna le jövőre, miután a nemzeti csapattal nem harcolta ki a kijutást de 13 év után a Juventus is elköszönne tőle.

Az említett öt játékos mellett még az olasz fenegyerek Balotelli sem érezheti magát otthonosan Nizzában, mivel neki is lejár a szerződése, de a német tehetség Goretzka is távozóban van Schalke 04 csapatától. Miranda, José Gimenez, Blind három elismert védő, akiknek még tisztázatlana jövője. Akár egy egész csapatot létre lehetne hozni a lejáró szerződésű játékosokról és melléjük egy Carlo Ancelotti edzőnek tökéletes lenne, aki szintén szabad.

Nehéz elképzelni, hogy az említett sztárok hátat fordítsanak a klubjaiknak de a mai labdarúgásban már nem minden a foci körül zajlik.

 

 

Címkék: Nemzetközi