UFC Fight Night Shanghai Preview

A múlt heti Sydney-i gála után ezen a héten Kínába, Shanghai városába látogat el a UFC egy Fight Night keretében. Ennek megfelelően a 12 meccses kártyán hemzsegnek a hazai harcosok, köztük rengeteg ismeretlen arc, akiknek ez lehet a nagy lehetőségük, hogy szerződést kapjanak a szervezettől. A főmeccsen a legendás Anderson Silva helyett végül a volt középsúlyú bajnok Michael Bisping lesz Kelvin Gastelum ellenfele, erről rögtön bővebben is szó lesz.

ufc-fight-night-shanghai-michael-bisping-vs-kelvin-gastelum_643553_opengraphimage.jpg

 Michael Bisping vs. Kelvin Gastelum

A gála főmeccse igencsak érdekes és "doppingolós" úton nyerte el végső formáját. Alapvetően a UFC212-ről tolták el ide az Anderson "The Spider" Silva vs. Kelvin Gastelum párosítást, miután a mexikói-amerikai marihuanával megbukott a doppingteszten(a Vítor Belfort elleni győztes meccse no-contest-re módosult), a Pók pedig nem volt hajlandó más ellenféllel kiállni. November 10-én azonban Silva szintén pozitív mintát produkált egy teszten, így természetesen kikerült a kártyáról. Ezek után pedig olyan dolog történt, amire senki nem számított...

Michael "The Count" Bisping!! ajánlotta fel, hogy beugrik Gastelum ellen. Hogy ez miért olyan nagy meglepetés? Azért, mert Bisping november 4-én még a UFC217 főmeccsen harcolt Georges St-Pierre ellen, nem kisebb téttel minthogy megvédje a középsúlyú bajnoki övét.  Ez végül nem sikerült neki, a visszatérő GSP a harmadik menetben hátsó fojtással győzött, Bisping pedig bajnokhoz méltóan nem kopogott, inkább elájult a fojtásban. Emiatt, valamint a GSP-től kapott rengeteg könyökös miatt a Grófnak mindenképpen pihennie kellett volna egy ideig, mielőtt újabb összecsapást vállal. Ő azonban formában érezte magát ahhoz, hogy megmérkőzzön Gastelummal, és valljuk be, a UFC sem ellenezte, hogy beugorjon, megmentve ezzel a gála nézettségét.

Az esélyeket latolgatva(véleményem szerint) eléggé kétesélyes meccs elé nézünk:

Michael Bisping(31-8-0) jóval idősebb, tapasztaltabb, valamint remekül bokszol, de kérdés milyen formában lesz a GSP elleni meccs után, amelyen testileg, de főleg lelkileg komoly sérüléseket szenvedett. Vajon a bajnoki cím elvesztése után is ugyanolyan motivált marad, mint volt? Arról nem is beszélve, hogy lehet ez lesz karrierjének utolsó előtti mérkőzése.

Kelvin Gastelum(13-3-1) 2013-ban robbant be a UFC-be, a The Ultimate Fighter megnyerésével. Váltósúlyban harcolt eleinte, de fogyasztási nehézségei és súlytévesztései miatt Dana White(UFC elnök-a szerk.) kötelezte, hogy középsúlyban vívja meccseit. Gastelum remek birkózó, de állóharcban sincs szégyelnivalója: 5 kiütéses győzelmet számlál. Egyetlen hátránya Bispinggel szemben a mérete, de szerencséjére a Gróf sem tartozik a legnagyobb középsúlyúak közé.

Érdekesség, hogy mind a két harcos vesztes meccsről érkezik, az angolról ugye már esett szó, Gastelum pedig még a nyáron kapott ki a nála több számmal nagyobb, egykori középsúlyú bajnok Chris Weidmantől.

ufc_fn_122.jpg

Ti mit gondoltok ki fog örülni a Shanghai-i gála főmeccsének végén? Pontozásra, kiütésre vagy submissionre számítotok?

A gálát élőben sajnos nem közvetíti a SportTV, de szombaton 21:00-kor lesz ismétlés a Sport2-n.