Iniesta a Haladás megmentője

A hírek igazak, Andrés Iniesta elhagyja a Barcelona csapatát! November 20-án hatalmas port kavart a kép, melyen a spanyol legenda látható egy Haladás mezzel a kezében. Nem sokkal később érkeztek a hírek, hogy a Barcelona jelenlegi játékosa Szombathelyre teszi át a székhelyét. Lássuk a részleteket!

hali3.jpg

Birtokunkba jutott ez a fotó

Andrés Iniestát talán senkinek sem kell bemutatni. A spanyol klasszis a világ labdarúgásnak egyik ikonikus alakja. Világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, négyszeres BL-győztes, nyolcszoros spanyol bajnok, ötszörös spanyol kupagyőztes, hatszoros spanyol szuperkupa nyertes, háromszoros UEFA szuperkupa nyertes, háromszoros klubvilágbajnok, 2009-ben a legjobb spanyol játékosnak, 2012-ben pedig az UEFA a legjobb európai játékosnak választotta. Emellett 2010-ben második, 2012-ben harmadik az Aranylabda szavazáson. Ő a valaha volt legtöbb trófeát nyerő spanyol játékos. Egész életében a Barcelonában focizott. Most Szombathelyre érkezik!

Iniesta október elején hosszabbította meg az eredetileg nyáron lejáró szerződését a katalán sztárcsapattal, amely élete végéig szólt. A szerződésben azonban van egy olyan záradék, amely alapján a játékos felbonthatja szerződését, ha szeretne levezetni egy kevésbé versenyképes csapatban. Iniesta él ezzel a lehetőséggel. A szombathelyi klub jelenleg nehéz helyzetben van, hiszen kieső helyen állnak az NB1-ben. Többször is hangoztatták, hogy a télen jelentős játékosmozgás várható, hiszen szeretnének továbbra is az első osztályban maradni. A klubnak vannak barcelonai kapcsolatai, és igyekeztek ezeket kihasználni. Annak feltehetően sem a játékos és ügynöke, sem a szombathelyi klub vezetősége nem örült, hogy idő előtt felszínre jutott az egyezkedés.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi időre, milyen fizetésért és milyen struktúrában érkezik a spanyol középpályás, az azonban biztos, hogy a téli átigazolási szezonban csatlakozik társaihoz. Iniesta még nem szólalt meg az ügyben, azonban több spanyol lap is úgy tudja (Marca, Sport, As) már közölte csapattársaival a döntését. Páran leginkább azon lepődtek meg, hogy a szombathelyi csapathoz igazol, de amikor Iniesta megemlítette Király Gábor nevét, rögtön megértették a játékostársak. A Haladás részéről még sajnos nem érkezett válasz a megkeresésünkre, viszont belső forrásunktól kaptuk a képet, mely a cikk elején található. Ez alapján Iniesta a napokban az új Haladás Sportkomplexumban járt. A hivatalos bejelentést napokon belül megejthetik. 

23795010_1983588668596155_7697035370257898769_n.jpg

 A barcelonai Futballáriumban készült leleplező fotó

 

Vigyázat, átverés! A cikk egy álhírt tartalmaz, melyet azért írtunk, mivel nagyon hamar nagyon nagy érdeklődés övezte a megjelent képet a magyar médiában, és rengeteg találgatás valamint komment háború vette kezdetét. Ha valakit netán megbántottunk ezzel a cikkel, akkor szíves elnézését kérjük! Az eredetileg megjelent kép nagyon is valós, melyen Iniesta egy Haladás mezt dedikált a Barcelonában található Futballárium Sport pub és étteremben. A vendéglátó egy vas megyei magyar pár tulajdona, és messze földön híres. Ha arra jár, mindenképp látogasson el hozzájuk!