Ki fogja megállítani a Bostont?

Nincs ellenszere az NBA csapatainak a Boston Celticsre, akik a szezont két vereséggel kezdték, azóta viszont 14. alkalommal nyernek zsinórban. 

Most épp a tavalyi szezon idény győztesét, a címvédő Golden State Warriorst gyűrték le 92-88-ra. A végjáték tehát szorosra sikeredett, de ezt a vereséget csak magának köszönheti a Warriors, hiszen több, mint egy félidőn át kezükben volt a meccs. 

A Celtics a liga legjobb védekezését hozza napról-napra az NBA-ben, de ezt ma rendszeresen át tudta játszani a Golden State. 15 pontos előnyre is szert tettek, annak ellenére, hogy a Splash Brothers (Steph Curry és Klay Thompson) rég dobott egyszerre ilyen rosszul. A harmadik negyed végére aztán beindult a Celtics a hazai közönségük előtt. 19-2-es futást hajtottak végre és beelőzték a Kevin Durantéket. 

A meccs végére még a mai találkozón gyengén muzsikáló Kyrie Irving is dobott pár fontos kosarat, de a mérkőzés embere egyértelműen Jaylen Brown volt a maga 22 pontjával, 7 lepattanójával, 2 labdaszerzésével és két blokkjával. Az meg aztán külön tiszteletet érdemel, hogy Brown majdnem lemondta a mai játékot, ugyanis a tegnapi nap folyamán vesztette életét egyik barátja.

Steph Curry a vendégek irányítója a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy jó esélyt lát arra, hogy júniusban a Bostonnal kell megmérkőzniük a rájátszás döntőjében. Ehhez viszont lesz még egy-két szava a keleti konferenciában Lebron Jamesnek és a Clevelandnek, valamint a nyugati csapatok se engednék el odáig olyan szívesen a Golden Statet.