Újabb boksz szenzációra készülhet a világ

Még el sem felejtik az emberek Floyd Mayweather és Conor McGregor augusztusi mérkőzését máris várhatjuk az újabb nagy bejelentést. Ugyanis a hétvégén kiütéssel győzedelmeskedő Deontay Wilder már Anthony Joshuanak üzenget.

 

nintchdbpict000144129673.jpg

 

Joshua jelenleg IBF, WBA, IBO címeit tudhatja magának de kérdésessé vált, hogy meddig. Ugyanis a Bokszvilágtanácsnál (WBC) uralkodó veretlen amerikai nehézsúlyú világbajnok hétvégi győzelme után már a brit ökölvívónak üzent. Wilder vasárnap már az első menetben kiütötte a kanadai kihívóját Bermane Stiverne-t. A világbajnok bokszolót alig tudta a bíró leállítani. A mindent eldöntő ütése után a földön fekvő ellenfelét még mindig ütötte az amerikai világbajnok, úgy, hogy előtte már kétszer is számolni kellett a kanadaira. Deontay Wilder ezzel tovább gyarapította győzelmeit (39-0-0, 38 KO-TKO).

Az amerikai bokszoló a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón már a következő ellenfelét is kihívta.

„Tudom, hogy én vagyok a legjobb. Készen állsz az erőpróbára – kérdezte Wilder amikor Joshuara került a szó. – Régóta várok erre a lehetőségre és most eljött az idő, kihirdetem a hadiállapotot. Elfogadod a kihívásom?”

Wildernek nem Joshua lenne papíron a következő ellenfele, hanem egy másik brit ökölvívó Dillian Whyte, de neki nem ő kell és ellenfelét le is alacsonyította.

„Egy király nem küzd parasztokkal, a király királyokkal küzd meg. Joshuat akarom. Az egész világ ezt a mérkőzést várja, nincs több kifogás, egyezzünk meg a dátumról.” – mondta Wilder.

Anthony Joshua még nem reagált a kihívásra de az biztos, hogy nem bújhat el a megkeresés elől. Miért is tenné meg amikor ő győzte le az ukrán Vladimir Klicskót és jelenleg is veretlen (20-0-0, 20 KO-TKO).

 

 

 

Címkék: Egyéni