Elköszönt egykori játékosától a West Ham United

Hétvégén a londoni csapat a Liverpool gárdáját fogadta. Mióta megépült a West Ham United új stadionja (London Stadium) nem igazán ment Slaven Bilic csapatának. A rossz formát Jürgen Klopp csapata tovább mélyítette, miután 1-4-es arányban győztek a vörösök. Ez a vereség pedig következményekkel járt.

 

_98415494_slavenbilicreuters.jpg

 

A 49 éves horvát szakember 2015 szeptemberében vette át az irányítást és összesen 109 mérkőzésen keresztül vezethette volt csapatát. Azonban hiába a tréner és a vezetőség jó kapcsolata a közös múlt miatt, Bilicnek távoznia kellett a hétvégi vereséget követően. A West Ham United tulajdonosai megelégelték a csapat gyenge formáját és a válogatott szünetek megkezdése előtt elküldték egykori játékosukat. 

A londoni csapat idén összesen két alkalommal tudta elhagyni a pályát győztesként, ami nagyon kellemetlen egy állandó telt ház előtt játszó csapatnál. Emellett három döntetlent értek el és hatszor vonultak le vesztesként a pályákról. Legutóbb több mint egy hónappal ezelőtt sikerült nyernie a kalapácsosoknak. Érthető tehát, hogy a nyáron az átigazolási időszakban elköltött 45,4 millió euró igencsak fáj a vezetőségnek és új edző után néznek, mivel jelenleg kieső helyen áll a csapat.

Bilicet a korábban tizenegy éven át az Everton csapatát irányító, későbbi Manchester United edző David Moyes válthatja a kispadon. A skót szakember jelenleg nem irányít egyetlen futball csapatot sem. Moyes már több mint 600 mérkőzésen ült angol csapatok padján, így elég komoly tapasztalattal rendelkezhet majd ahhoz, hogy átvegye a West Ham United csapatánál a vezetést.

A londoni csapatnak muszáj lesz elmozdulnia a kiesést jelentő 18. helyről, mert olyan emberek, mint a teniszező Andy Murray vagy a korábban az amerikai elnöki székben helyet foglaló Barack Obama is nekik szurkol.

Címkék: Nemzetközi